معرفی بار بلبرینگ و انواع آن
در بخش های صنعتی، انواع بار بلبرینگ Types of load bearing توسط بلبرینگ ها تحمل شده و فراهم کننده فرایند فعالیت آسان و ساده دستگاه هستند.قبل از ارائه توضیحات در رابطه با bearing load، بهتر است با انواع بلبرینگ آشنایی داشته باشید.داشتن اطلاعات در این زمینه سبب انتخاب بهتر بلبرینگ می شود. انتخاب بلبرینگ مناسب دارای اهمیت بسیاری است. زیرا سبب جلوگیری از آسیب دیدن دستگاه و قطعات آن می شود. برای آشنایی با فاکتورهای مهم انتخاب بلبرینگ حتما مطلب انتخاب بلبرینگ را مطالعه کنید.
معرفی بار بلبرینگ
منظور از بار بلبرینگ، نیروهای بکار رفته جهت جابجایی حلقه های بلبرینگ می باشند. در واقع میزان باری که بر بلبرینگ های در حال فعالیت، از طریق کارکردن وارد شده و در میان حلقه ها جابجا می شود را بار بلبرینگ می گویند.
بلبرینگ بکار رفته در قطعه مورد نظر، برای تحمل این فشار وارده باید دارای مقاومت بالایی باشد. مقاومت بلبرینگ به این دلیل اهمیت دارد که در اثر فشار وارده دچار تغییر یا آسیب نشود. در صورت آسیب دیدن بلبرینگ، عملکرد دستگاه دچار اختلال شده و خسارت های بسیاری به بار خواهد آورد.
انواع مختلف میزان بار بلبرینگ
موارد مختلفی همچون مشخصات بلبرینگ ها، بر میزان تعیین و اندازه های بلبرینگ تاثیرگذار هستند. معمولا تحمل بار رولبرینگ ها در مقایسه با بلبرینگ ها بیشتر می باشد. در میان انواع بلبرینگ ها، بلبرینگ های بدون قفس در مقایسه با بلبرینگ های قفسه دار، تحمل بار بیشتری دارند. به همین علت معمولا بلبرینگ ها برای بارهای کم، بکارگرفته می شوند. برای شفت ها و بارهای سنگین، رولبرینگ ها انتخاب مناسبی می باشند. زیرا قطعه های ضخیمی هستند.
معرفی انواع مختلف بار بلبرینگ
بار بلبرینگ دارای انواع مختلفی می باشد. در ادامه این مطلب، به معرفی هر یک از مدل های بار بلبرینگ خواهیم پرداخت.
- بارهای محوری
- بارهای مرکب و ترکیبی
- بارهای شعاعی
- پیش بار
- نیروی گریز از مرکز
زمانی که بار بلبرینگ تعیین می شود؛ در واقع مدت زمان توانایی موتور برای انجام وظیفه مشخص شده است. مشخصات انواع بار، تعیین کننده ارتباط بار با یاتاق ها بر روی چرخ دنده یا موتور می باشد.
بار بلبرینگ شعاعی چیست؟
منظور از بار بلبرینگ شعاعی، بارهایی هستند که توانایی کنترل بیشترین نیروی وارد شده در جهت شعاعی، در راستای موازی با شعاع بلبرینگ و عمود بر شفت را دارند. در واقع بارهای شعاعی همان بارهای بیش از اندازه ای هستند که با فاصله میان بلبرینگ با نقطه نصب بار بیش از حد، مورد پشتیبانی قرار می گیرند. بار توسط اجزای غلتنده به بیرون منتقل می شود. بارهای شعاعی به صورت متعادل و برابر نیرو را به اجزای غلتنده انتقال نمی دهند. از نمونه بارهای شعاعی وارد شده بر بلبرینگ ها می توان به وزن مجموعه چرخ دنده ها، ابزارهای برش، قرقره ها و شفت افقی اشاره کرد.
بار محوری چیست؟
منظور از بار محوری، بارهایی است که به جهت ساختار دقیق و منظم آنها و هدایتشان؛ باید بر روی بلبرینگ، موازی با محور تقارن باشند. کشش بارها یا فشرده سازی از جمله آپشن های بارهای محوری بشمار می آیند. به منظور متحدالمرکز بودن نیروی محور، باید کاملا با محور تقارن مطابقت داشته و از عنصر مدنظر و مرکز، عبور کند.
بارهای محوری به چه روشی محاسبه می شوند؟
برای محاسبه بارهای محوری، مراحل مختلفی وجود دارند. از جمله این مراحل، عبارتند از:
- بر روی هر عنصری، نمودار نیرو ایجاد شود.
- به جهت برقراری تعادل ترجمه باید معادلات تضمین شوند. به نحوی که همه نیروها باید صفر باشند.
- به جهت تعادل چرخشی باید معادله گشتاورها را ارزیابی نمود. جمع کل گشتاورها باید برابر با صفر باشد.
- شناسایی بارهای محوری و محاسبه نیروها
نسبت میان تنش طبیعی و بار محوری باید بررسی شود. بدین جهت نسبت بار محوری را باید بر سطح مقطع، تقسیم نمود. منظور از نسبت بار محوری، تنش نرمال و متوسط می باشد.
معرفی بارهای گریز از مرکز
یکی دیگر از انواع بار بلبرینگ، بارهای گریز از مرکز هستند. قبل از ارائه توضیح در رابطه با این نوع از بارها، ذکر این نکته لازم است که آنچه که در یک جسم، سبب ایجاد فشار یا کشش می شود، نیرو می باشد. نهایتا این فشار، جنبش اشیاء یا حرکت آنها را در پی خواهد داشت. با فشار وارد شده بر شیء، در واقع بر آن نیرو وارد کرده ایم. زمانی که فشار وارده، متوقف شود، حرکت شیء نیز متوقف می شود. عملکرد نیروی گریز از مرکز نیز به همین شکل است. در سرعت بالا، این برنامه کاربردی به آسانی قدرت ایجاد می کند و گاهی سبب سرعت بالاتر برنامه نیز می شود. با این توضیحات می توان گفت که نیروی گریز از مرکز، نیروی ظاهری است که به بیرون از مرکز چرخش، توسط جسمی که در خط منحنی حرکت می کند، عمل می نماید.
زمانی که در بلبرینگ ها، ورود بار با میزان مختلف اتفاق می افتد؛ شاهد واکنش های متفاوتی خواهیم بود. در ادامه به برخی از این واکنش ها اشاره می کنیم.
- حلقه داخلی بلبرینگ؛ سبب می شود که اجزای غلتنده دچار چرخش شوند.
- در حین حرکت؛ اجزای چرخشی، قصد چرخش مستقیم در امتداد خط مماس با قوس را دارند. برای این اتفاق، لازم است از حلقه بیرونی کمک گرفته شود.
در فعالیت هایی که نیاز به سرعت بالایی دارند؛ استفاده از بلبرینگ های تماس زاویه ای با ساچمه کوچک، گزینه مناسبی خواهد بود.
بار بلبرینگ ترکیبی چیست؟
همانطور که گفته شد؛ بار بلبرینگ ها مدل های مختلفی دارند. یکی دیگر از بار بلبرینگ ها، بارهای ترکیبی هستند. این نوع از بارها، از یک بار شعاعی و یک شعاع محوری تشکیل شده اند که هر دوی آنها دارای فعالیت همزمان هستند. در ادامه به بلبرینگ هایی که قابل استفاده بسیار در بارهای ترکیبی هستند، اشاره می کنیم.
- رولبرینگ های مخروطی مدل یک ردیفه
- بلبرینگ های نوع تماس زاویه یک ردیفه
- بلبرینگ نوع تماس زاویه دو ردیفه
بلبرینگ های کروی شیار عمیق و… نیز برای بارهای ترکیبی مناسب می باشند. اما مقدار بار محوری در آنها باید کم باشد.
معرفی بار بلبرینگ خمشی
آخرین نوع از بار بلبرینگ ها که در این مطلب به معرفی آنها می پردازیم، بارهای خمشی می باشند. این بارها، نشات گرفته از خروج بار از مرکز هستند. توانایی تحمل این میزان خمش را بلبرینگ های نوع تماس زاویه ای دارند. برای این کاربرد، بلبرینگ های مدل تماس زاویه ای و رولبرینگ های مخروطی نوع یک ردیفه، به شکل جفتی و پشت به پشت یا جلو به جلو، گزینه های مناسب تری هستند.
شرکت اسکات (skat p&b) با داشتن 20 سال سابقه درخشان در زمینه تولید و واردات انواع قطعات یدکی، امروزه به عنوان یکی از بهترین تامین کنندگان قطعات یدکی و انواع بلبرینگ خودرویی و صنعتی با کیفیت در تهران و شهرستانها شناخته شده است.
شما نیز می توانید بلبرینگ مورد نظر خود را با ارزانترین قیمت و بالاترین کیفیت از ما تهیه کنید.